FRA MISSIONSHUS..........

OVER NEDRIVNING.........

OPBYGNING..........

TIL ET HJEM.

BETHANIA / RENOVERING AF MISSIONSHUS

BETHANIA FUNGEREDE SOM MISSIONSHUS I KNAPT 100 ÅR INDEN DET GENNEMGIK EN TOTALRENOVERING TIL ET MODERNE HJEM. DER ER BLEVET HULMURSISOLERET OG STØBT NYT BETONDÆK MED GULVVARME, ETABLERET NY FJERNVARMEUNIT, NYT EL SAMT LAVET NY RØRFØRING, OG DER ER BYGGET NY SKORSTEN/BRÆNDEOVN. OVERETAGEN ER BLEVET ÅBNET OP TIL KIP OG TAGKONSTRUKTIONEN ER ISOLERET I HENHOLD TIL GÆLDENDE REGLER. INDKØRSLEN ER BELAGT MED GULE TEGL OG PÅ HAVESIDEN ER DER ETABLERET EN TRÆTERRASSE I FORBINDELSE MED DE TO STORE NYE VINDUESPARTIER, SOM GØR OVERGANGEN MELLEM INDE OG UDE MERE FLYDENDE. 

DER ER I DENNE RENOVERING LAGT SÆRLIGT VÆGT PÅ AT FREMELSKE, BEVARE OG RESPEKTERE MISSIONSHUSETS UNIKKE ARKITEKTUR, HVORFOR VINDUERNE ER SKIFTET TIL FREDNINGSVINDUER FRA LINOLIE DØRE & VINDUER. FACADEN ER BLEVET KALKET MED KULEKALK, OG ALLE VÆGGE INDENFOR ER MALET MED ÅNDBAR SILIKATMALING - IGEN FOR AT RESPEKTERE DEN GAMLE BYGGESKIK.

DER TRUFFET ET TYDELIGT VALG OM AT BEVARE SÅ MANGE DETALJER FRA DET GAMLE MISSIONSHUS SOM MULIGT, SAMTIDIG MED AT DE NYE ELMENTER UDGØR EN STOR KONTRAST TIL FYLDNINGSDØRE, GAMLE GEREGTER, LISTER ETC.. -  GULVET, DE STORE VINDUESPARTIER, KØKKENØEN I BETON, BRÆNDEOVNEN OG "BOKSEN" I STUEN ADSKILLER SIG TYDELIGT VED EN MØRKERE FARVEHOLDNING, MEN OGSÅ VED ET MERE MODERNE UDTRYK.

FORSKELLEN I UDTRYK PÅ DE 5 NYE "FREDINGSVINDUER" OG DE GAMLE PLASTICVINDUER, SOM HER ENDNU IKKE ER SKIFTET, ER SLÅENDE!

VINDUERNE ER FRA LINOLIE DØRE & VINDUER, OG ER UDVIKLET I ET SAMARBEJDE MELLEM CENTER FOR BYGNINGSBEVARING, BØJSØ OG NETOP LINOLIE DØRE & VINDUER. BLIVER VINDUERNE VEDLIGEHOLDT KORREKT KAN DE HOLDE 100-200 ÅR.